Lavazza е в топ 50 на компаниите с най-висока репутация в света - #allistrend #allistrend

Lavazza е в топ 50 на компаниите с най-висока репутация в света

снимка: ПР

През 2022 г. Lavazza отново е сред 100-те най-реномирани компании в света, според класацията 2022 Global RepTrak®, публикувана от The RepTrak Company, която е специализирана в измерването на корпоративната репутация чрез общественото мнение повече от 20 години. Lavazza утвърждава позицията си с резултат на глобално ниво от 73,9 пункта. („Силно“ ниво) и печели шест места в общото класиране, издигайки се до 47-мо място. На пето място е сред италианските компании, а на локално ниво, Lavazza се издига до отлична репутация с резултат над 80 пункта.

За втора поредна година, Lavazza е единствената компания от Топ 100, работеща в сегмента на напитките, и превъзхожда средната оценка в сектора за храни и напитки с 2,0 пункта.

Global RepTrak® – базиран на модела, разработен от The RepTrak Company, международно признат стандарт за измерване на корпоративната репутация – е най-голямото проучване в света за възприемането на корпоративната репутация. Той измерва над 150 компании с общо 250 000 точки данни за възприятията и настроенията, предоставени от потребителите в 15 държави (Италия, Франция, Великобритания, Германия, Испания, Русия, САЩ, Канада, Китай, Бразилия, Индия, Южна Корея , Япония, Австралия и Мексико).

Проучването „2022 Global RepTrak®“ разкрива, че корпоративната репутация се е свила в световен мащаб с 0,7 пункта в сравнение с 2021 г., когато продължи спешното здравно обслужване, причинено от пандемията, но в същото време се характеризира с нарастващите очаквания на потребителите към компаниите, на които се приписва ключова роля за осигуряване на „връщането към нормалността”.

Целият доклад може да бъде намерен тук: https://ri.reptrak.com/2022-global-reptrak