FOREO достига нови върхове - #allistrend #allistrend

FOREO достига нови върхове

снимка: ПР

Bloomberg обяви в свой материал, че потенциалната пазарна оценка на FOREO, водещата шведската beauty-tech марка за, може да достигне 1 милиард долара при евентуална сделка за придобиване. През 2022 г., когато пандемията преобрази потребителския начин на живот и облика на козметичния пазар, оценката на FOREO достигна 5 милиарда долара в резултат на парична оферта от голям международен конгломерат.

Днес, когато навлизаме във второто тримесечие на 2023 г., FOREO все още остава независима компания с визия да промени облика на индустрията за красота чрез иновации и която това лято ще отбележи своята 10-годишнина.

Оценката, цитирана от Bloomberg, изглежда далечна и неуместна, а офертата от 2022 г. не ни убеди, че пълната стойност на нашия потенциал е заложена в предложената сума, имайки предвид тенденциите в търсенето на нашите продукти, патентованите ни технологии, оперативната ефективност и разширеното предложение от продукти, които планираме да представим на пазара. Уверени сме, че оценката на FOREO надвишава 5 милиарда“, казва Марио Гомес, Глобален търговски директор на FOREO, който има предишен опит в сектора на инвестиционното банкиране и имущественото управление в Citi Group. 

Козметичната индустрия, подобно на много други сектори, пострада значително по време на пандемията от COVID-19. С широко разпространените локдауни и мерки за социално дистанциране, много бизнеси бяха принудени да затворят временно или да намалят значително дейността си. Въпреки това, козметичната индустрия показа изключителна устойчивост и възможност за адаптация по време на този период. Много бизнеси насочиха вниманието си към онлайн продажби и виртуални консултации, предлагайки продукти и услуги чрез платформи за електронна търговия и чрез каналите си в социалните медии. Освен това, пандемията създаде по-голямо търсене на продукти за грижа за себе си и благосъстоянието си, което доведе до развитието на нови линии продукти и услуги. Въпреки че индустрията се изправи пред значителни предизвикателства, способността ѝ да се адаптира и да въвежда иновации ѝ помогна да продължи да процъфтява в пост-пандемичния свят.

След пандемията се очакваше индустрията за грижа за кожата да забави темпото си, а продуктите за грим да се увенчаят отново с успех в резултат на промяната в социалните норми сред потребителите. Въпреки това видяхме, че категорията за грижа за кожата запази силната си позиция и продължава да е на преден план в съзнанието на потребителите.

FOREO предлага продукти, които отговарят както на физическите проблеми свързани със състоянието на кожата, така и на необходимостта от цялостно СПА изживяване, което хората можеха да получат само в козметични центровете, докато не се появихме ние“, допълва Марио Гомес. 

2023 г. ще бъде годината, определяна от „кризата на разходите за живот“, тъй като инфлацията се разпространява на всичките пазари, а централните банки затягат паричните си политики, за да я предотвратят рязки скокове. Това ще бъде още една година, в която ще бъде тествана устойчивостта на категорията за грижа за кожата, тъй като потребителите отделят по-голяма част от бюджетите си за покриване на основни нужди. Следователно по-високите лихвени проценти стимулират спестяванията и засилват интереса към инвестиция в по-луксозни артикули.

Уверени сме в силата на нашата марка, тъй като сме се позиционирали както като продукт от първа необходимост, така и като луксозно преживяване. Бяхме предвидили промяна в нашата стратегия за ценообразуването през 2022 г. и от тогава се фокусирахме върху оперативната ефективност на всеки етап от веригата ни за доставки, за да гарантираме, че няма да се налагат допълнителни повишения на цените, което допълнително да навреди на икономиката на нашите клиенти“, обяснява Гомес. 

FOREO ще пусне на пазара 21 различни продукта тази година, включително и нова марка от семейството на FOREO. Брандър е FAQ™ Swiss и има за цел да установи нов стандарт в категорията за борба със стареенето чрез иновативни швейцарски технологии, като терапия с близка инфрачервена светлина (NIR), радиочестота и мускулна електростимулация (EMS).

В момента FOREO оперира на 78 пазара  и разполага с над 10 000 търговски обекта, както и има силно присъствие в електронната търговия в цял свят. FOREO има за цел да оглави категорията за грижа за кожата и да я ребрандира като Skintech, като силно инвестира в научноизследователска дейност чрез института на FOREO и търси обещаващи старт-ъп компании, за да разшири своето портфолио с технологии.

За да научите повече за най-иновативната марка в света на технологиите за красота и най-новите продукти на FOREO, посетете www.foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени и от notino.bg.