Специално преиздаване на The Gold Experience от Prince - #allistrend #allistrend

Специално преиздаване на The Gold Experience от Prince

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

В тазгодишната кампания Record Store Day, The Prince Estate и Legacy Recordings с удоволствие представят специално преиздание на The Gold Experience от Prince, което ще излезе на 18-ти юни 2022 г. Колекцията отдава почит на рядката промо версия на албума, издадена през 1995 г. само и единствено в САЩ. Пресована върху два полупрозрачни златни винила, компилацията включва бонус пакет от ремикси на парчето „Eye Hate U“.

Освен това, The Gold Experience ще бъде достъпен на CD за пръв път от десетилетия насам и ще включва хитовия сингъл „The Most Beautiful Girl In The World“, който дълго време отсъстваше от дигиталните платформи. Първоначално издадена през 1994 г. в уникално партньорство на собствения лейбъл на Prince – NPG Records с Edel Music и Bellmark Records, чрез тази песен музикантът иска да покаже на дългогодишния си продуцент Warner Bros. Records, че трябва да може да издава нови песни веднага след като бъдат записани. Тракът се изкачва в Топ 10 по света, достигайки #1 в Австралия, Нова Зеландия, Холандия, Швейцария и Обединеното кралство, както и #3 в Billboard Hot 100.

За допълнително подсилване на това важно събитие, музикалното видео към песента ще бъде добавено в официалния YouTube канал на певеца във висока резолюция, за удоволствие на феновете.

The Gold Experience е първият дългосвирещ албум на Prince, който e издаден по време на най-публичния и разгорещен етап от битката му с големия индустриален лейбъл. С думата „SLAVE“ („роб“), изписана на едната буза, музикантът блести на сцената, изпълнявайки разкошните балади „The Most Beautiful Girl in the World“, „Eye Hate U“ и „Gold“, а албумът печели широко признание от критиката.