Спектакълът „Бартълби“ гостува на НБУ - #allistrend #allistrend

Спектакълът „Бартълби“ гостува на НБУ

снимка: ПР

Един от най-добрите разкази в световната литература „Бартълби, писарят“ от Хърман Мелвил ще оживее в моноспектакъл на сцената на Университетски театър на НБУ 

На 4 февруари, петък от 19:30 ч. на сцената на Университетски театър НБУ ще се играе моноспектакълът „Бартълби“ с участието на актьора Александър Митрев, под режисурата на Марий Росен. 

След успешната премиера на „Бартълби“ в края на 2021 г. в Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, през зимните месеци моноспектакълът ще се играе на сцената на НБУ.

Разказът “Бартълби, писарят” е публикуван за първи път анонимно през 1853 г. в САЩ. Както повечето книги на Мелвил, приживе и тази няма голям успех сред читатели и критическа общност. Години след смъртта му, писателят е припознат като един от класиците на американската литература. Днес,  “Бартълби, писарят”, е придобил култов статут и се смята за един от най-добрите разкази в световната литература.

“Бартълби, писарят” е енигматичен разказ. И ако в първите си прочити полагах усилия да го разгадая, то сега съм по-скромен – формулирам въпроси, а те пък често се припокриват с отговорите.“, казва режисьора Марий Росен.

Ако искате да разбере историята от Уол Стрийт, да се насладите на великолепната игра на актьора Александър Митрев, непременно посетете спектакъла „Бартълби“.

КОГА: 

4 февруари, петък, 2022 г. от 19:30 ч.

КЪДЕ:

Университетски театър на Нов Български университет

АДРЕС:  

София, ул. „Монтевидео“ 21, кв. „Овча Купел“ 2

ТРАНСПОРТ: 

Автобуси линии: 59; 60; 73 ;

Метро: линия 3

„БАРТЪЛБИ“  

Превод: Марий Росен и Александър Митрев;

Сценарий и режисура: Марий Росен;

Музика: Милен Апостолов;

Плакат: Петя Денева

Продуцент на спектакъла: Център за неформално образование и културна дейност “АЛОС”