Музейко продължава гостуването си в Kaufland България  - #allistrend #allistrend

Музейко продължава гостуването си в Kaufland България 

снимка: ПР

До края на ноември образователната „зелена“ изложба на детския научен център може да бъде разгледана в магазини на компанията в София

Деца и родители имат възможност да разгледат първата образователна изложба на детски научен център Музейко, открита извън неговата територия, до края на ноември в Kaufland България. Експозицията #ЗаеднодействайСМузейко е посветена на опазването на околната среда и отговорното потребление и включва интерактивни модули, разположени в магазини на компанията в София. Тя беше открита в началото на юни и ще остане в Kaufland още два месеца, преди всички нейни модули да се съберат за първи път на едно място – в Музейко.

Изложбата съдържа пет модула и всеки от тях е на различна тема: „Сортер за рециклиране“, „Осветление“, „Водата у дома“, „Стари предмети с ново предназначение“, „Къде отиват играчките?“. Те „разказват“ защо е важно да рециклираме, как да намалим количеството вода у дома, как да оптимизираме осветлението, така че крушките да замърсяват по-малко, какво се случва с играчките, след като ги изхвърлим, и в какво можем да превърнем старите вещи.

Модулите могат да бъдат видени в хипермаркет Kaufland на столичния булевард “Ген. Тотлебен” №36, в обекта на компанията в „Люлин“ на бул. „Петър Дертлиев“ № 56 и в Kaufland Витоша на ул. „Тодор Каблешков“ № 3. Преди да се съберат в Музейко в края на годината, петте модула „пътуват“ между трите локации. Всеки вторник, събота и неделя от 11 до 13 часа експерти от образователния екип на Музейко гостуват в Kaufland, за да предоставят на посетителите на изложбата любопитни факти по темите и да предоставят допълнителна информация за всеки от модулите.

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак и Булекопак, Софийска вода – част от Групата Веолия, и Олимпус. Освен образователната изложба, той включва също и онлайн платформа green.muzeiko.bg Там деца и родители могат да се запознаят с основните теми на изложбата и да се включат в различни мисии и да се състезават за награди, като се включат в най-голямото предизвикателство – опазването на ресурсите на планетата.