Концерт за деца “Приключения с кораб” на 1 юни! - #allistrend #allistrend

Концерт за деца “Приключения с кораб” на 1 юни!

Концерт за деца “Приключения с кораб” е интерактивна творческа програма за деца между 4 и 12 години. Вдъхновени от срещите си с децата артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант създават интерактивен концерт с приключенска история, съчетаваща литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство.

На 1 юни 2023 г. от 17 ч. в Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ децата и техните родители ще открият свят на приключения и предизвикателства, където страховете се преодоляват със смелостта на сърцето, а трудностите със силата на приятелството. Артистите ще разкажат чрез авторски песни и драматизация история за съдбоносната среща на три момчета, в чиито сърца „тупти“ желанието за реализиране на техните мечти. Но колко по-хубаво е, когато пътят към целта е споделен със съмишленици, а още по-хубаво – с приятели. Случайно или предначертано от звездите, те се срещат, точно когато най-много имат нужда един от друг.

Приключенската история „оживява“ чрез МУЗИКАТА! Всеки герой е представен с песен, а всяко сценично действие е одухотворено със звукова атмосфера. Възприятието на музиката откликва на естествените детски нагласи за красота и развива естетическият им усет. По време на концерта деца и родители са активни участници, влизайки в ролята на разказвачи или певци на част от песните.

Последващите образователни творчески ателиета за деца и техните родители превръщат публиката в още по-активен участник. След концерта те научават как се създават песните и имат възможност да свирят на музикални инструменти. Водещ на ателието по музика е д-р Милена Великова – пианист и композитор на песните от концерта. В творческото образователно ателие на Здравка Кантарева – художник и сценограф, децата изработват своя 3D картичка като основа за сценичен дизайн. Образователните ателиета са възможност за съпреживяване на творческия процес чрез преминаване през основните компоненти от създаването на декор и музика за едно представление, трениране на фината моторика на децата и възпитаване на естетически вкус.

Facebook събития: https://www.facebook.com/events/5613944182038540

Концерт „Приключения с кораб“ се осъществява със съвместното партньорство на Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ и Сдружение „Алтернативен свят Оренда“.