Интерактивният спектакъл “Решението” на Александър Мануилов с премиера в РСЦИ “Топлоцентрала” - #allistrend #allistrend

Интерактивният спектакъл “Решението” на Александър Мануилов с премиера в РСЦИ “Топлоцентрала”

снимка: ПР

Постдраматургичната пиеса разглежда темите за вътрешната, лична корупция, за съдбовните, променящи живота решения

На 22 февруари в РЦСИ “Топлоцентрала” премиерно пред публика ще се играе спектакълът “Решението” –  един от трите наградени драматургични текста в наскоро проведения от Столична община, АСТ Асоциация за свободен театър и норвежката организация TOU SCENE конкурс за сценарии.

Представлението по текст на писателя и драматург Александър Мануилов е пиеса-ситуация и дизайн за театрална вечер, разглеждаща темите за вътрешната, лична корупция, важните и често невидими за чужди очи решения, които могат да променят посоката на човешкия живот. Зрителят ще стане свидетел на колебания, писма, дилеми, въпроси, заплетена и многопластова любовна история и малко държавна антиутопия.

Артистите, приели предизвикателството да пресъздадат драматичната атмосфера на дилемата при вземането на съдбовни решения, са Василия Дребова, Явор Костов-Йондин, Емилия Тончева.

Съществена част от концепцията на представлението е възможността публиката сама да реши как иска да завърши всичко това. Нещо повече – артистите нямат предварителен достъп до сценария, а публиката е активно въвлечена в търсенето на решение. По този начин представлението се превръща в интерактивно събитие, което без усилие кани всички да се присъединят и изкажат мнението си.

Тази театрална вечер е от онези, които третират въпросите за демокрацията, потенциала за солидарност и участие във все по-изолирани, атомизилани и военидирани общества. Също любов,

насилие и серенади.

“- Ало…. От пощата се обаждаме: забравихте един плик.”

Текстът е разработен в рамките на Международна резиденция за драматургично писане WRITE, Сицилия, Италия, юли 2018 г. и за първи път е представен на румънски в Transit House, Клуж, Румъния, 6 септ. 2019 г.

Билети за премиерата на спектакъла “Решението” на 22 февруари  могат да бъдат закупени предварително оттук и в деня на събитието на касата на РЦСИ “Топлоцентрала”.