Излиза „Малката сладкарница в Париж“ - #allistrend #allistrend

Излиза „Малката сладкарница в Париж“

Заповядайте в парижката сладкарница Си, за да се научите да приготвяте най-вкусните еклери, да забърквате неустоим ванилов крем, а защо не и да се влюбите!

Малката сладкарница в Париж от Джули Каплин е история, която пасва на вкуса на всички романтици, но се услажда и на тези, които търсят вдъхновение и посока. Роман за тайните съставки, които правят живота истински щастлив – отдаденост, страст, споделеност и, разбира се, любов. Книга, носеща в сърцето си очарованието на Париж, неустоимия аромат на любими френски десерти и сладкия вкус, който идва с началото на нова връзка. А наред с уроците по сладкарство, авторката припомня на читателите, че както в кухнята, така и в живота първо трябва да минеш през няколко неуспешни опита, докато усъвършенстваш рецептата и получиш желания резултат.

Нина е най-малкото от четири деца в семейството и е свикнала някой непрекъснато да ѝ дава наставления. Когато пред нея се отваря възможност да се откъсне от роднините и да замине за Париж, тя моментално приема. В следващите седмици Нина ще участва в провеждането на курс по сладкарство. Задачата ѝ е да бъде асистент на Себастиан Финли – най-добрият приятел на брат ѝ, а също така популярен шеф готвач, собственик на редица успешни ресторанти в Европа и момчето, което е обичала тайно като дете. Но това е подробност, която тя предпочита да игнорира.

Това, което не може да пренебрегне, е колко мрачен и сериозен е станал Себастиан. И още по-неустоимо красив. Докато Нина старателно го избягва, тя прекарва все повече време в запустялата сладкарница, където се провежда курсът. Съвсем скоро „Си“ ще бъде затворена и заменена от модерно френско бистро. Но под пластове прах и натрупани кашони се оказва скрито истинско бижу – място, където хората не просто са опитвали десерти, а са консервирали сладки спомени и щастливи моменти.

Очаровани от него, курсистите, начело с Нина, подхващат таен проект. Решават да реставрират сладкарницата с парите, които печелят от продажбата на вкусните и оригинални десерти, приготвени от нея. Неусетно Нина се оказва забъркана в каша, която изглежда също толкова неспасяема, колкото френските ѝ макарони. И то точно когато Себастиан ѝ признава, че гледа на нея с други очи. Хората са казали, че когато правиш нещо с любов, то винаги се получава. Нали?

Джули Каплин е пристрастена към пътешествията и хубавата храна. Именно множеството й пътувания из Европа в качеството й на директор „Връзки с обществеността“ я вдъхновяват да пише. „Малката сладкарница в Париж“ е третият й роман, издаден у нас, след „Малкото кафене в Копенхаген“ и „Малката пекарна в Бруклин“.