Излезе "Да изживееш норвежката мечта" на Ерик Дрегни - #allistrend #allistrend

Излезе “Да изживееш норвежката мечта” на Ерик Дрегни

На 19.11.2020 г. (четвъртък) издателство ЕРА представя най-новата книга от серията ни за “Пътуване” – “Да изживееш норвежката мечта” от Ерик Дрегни (серията вкл. още заглавия като: “Така го правят датчаните”, “Това е Нидерландия или защо лалетата са различни”, “Радостта от живота по френски”, “Риба и пържени картофки – моята невероятна година в Полша” и др.).

Прадядото на Ерик Дрегни напуска Норвегия, когато тя е най-бедната страна в Европа. Повече от сто години по-късно неговият внук се завръща в една от най-богатите държави, за да изживее норвежката мечта.

Потеклото му предполага, че е подготвен за среща със скандинавската държава, но се оказва, че местните имат с какво да изненадат Ерик. Колоритните обичаи, специфичните им разбирания за живота и… традиционната кухня успяват да го впечатлят. Ерик ни представя Норвегия в пълния ѝ блясък – от необикновената ѝ история, през изключителната социална и обществена система, спиращите дъха природни дадености до ексцентричните ѝ жители.

Ерик Дрегни преподава журналистика, творческо писане, английски и италиански език в университета в Минесота. За написването на „Да изживееш норвежката мечта“ той печели престижна стипендия точно когато разбира, че съпругата му е бременна. Това прави едногодишния престой на семейството в Норвегия много по-трепетен. Дрегни е автор на 19 книги.