За живота живот на улицата в „Малки истории“ по БНТ 1 - #allistrend #allistrend

За живота живот на улицата в „Малки истории“ по БНТ 1

снимка: ПР

Как се стига до оставане без покрив над главата, гледайте в петък от 14:00 ч. по БНТ 1  

Този петък (11 март) предаването „Малки истории“ по БНТ 1 от 14:00 ч. ще разкаже на зрителите за добрите жестове към хора, останали без покрив над главата си. Колко крачки делят човека от превръщането му в клошар и през какво преминава, за да нощува под нечий балкон? На тези и още въпроси ще отговорят гостите на предаването пред водещата Мария Костова.

Аудиторията на „Малки истории“  ще чуе и види разказа на Александър – създал приюта „Милостиво сърце“, където освен подслон, бездомните хора получават шанс да променят живота си. Своята история ще разкаже Евелина, която от 5 години помага на хора в нужда като част от екипа на „Каритас”, както и историята на Мишо и бедстващото му семейство.

В студиото на „Малки истории“ гости и коментатори са Цветан Предов – директор на Кризисен център за бездомни хора в квартал „Захарна фабрика”, Минка Йовчева – директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“ при Столична община, Стефан Чолаков, който помага на бездомници и Мартин Мартинов – инициатор на кампанията „Подай ръка”.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.