ЕуфУрията на Милица Гладнишка, Васил Спасов & Михаил Йосифов в София Лайв Клуб - #allistrend #allistrend

ЕуфУрията на Милица Гладнишка, Васил Спасов & Михаил Йосифов в София Лайв Клуб

На 26-ти февруари, събота, на сцената на SOFIA LIVE CLUB се качват актрисата и певица Милица Гладнишка и музикантите от Михаил Йосифов секстет за първия им за годината съвместен концерт с името ЕуФурия.

Концерт на име ЕуФурия. Име с граматическа грешка? Или с печатна? Може би с психологическа? Чудато име, което обаче правилно вмъква фурията като асоциация, която отговаря на темперамента на участниците в този сценичен пожар!
В този концерт-спектакъл стихиите се разгръщат и ще чуете знаменития глас не само на Милица, а и гласовете на Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Васил Спасов. Милица ще трябва да опази вокалното си владичество от нашествениците! Борбата е безмилостна, но пък музиката е жестока! Музика от целия свят! Музика, която те кара да мечтаеш за топла прегръдка в зимен ден или за лудо пътешествия с кабриолет посред лято!

Лудите пътешествия на Милица Гладнишка не спират и през новата година. Както ще стане ясно на 26-ти февруари, продължава дългогодишното й творческо партньорство с брилянтния секстет на Михаил Йосифов.

Освен това, през януари актрисата и певица представи своята втора авторска песен – “Искаш” – https://youtube.com/watch?v=xteSe4zn4m8&list (първата, “Завръщане”, се появи през 2021 година). “Искаш” е част от музиката на представлението „4 жени без 4 джи“ на режисьора Димитър Живков, за което Милица, заедно с Иван Велчев, създават музиката към спектакъла.

В момента Милица работи и по ново музикално представление,  по нейна идея, със заглавие „Джубокс или Кой поръчва музиката“. В представлението участват Милена Маркова – Маца, Поли Христова – Пополина Вокс, Иван Велчев и Константин Лунгов, а Милица, заедно с Мирослав Иванов (китарист и основател на Сафо, Saint Electrics и др.) и Иван Велчев, правият музиката за него като аранжират “едни от най-великите музикални творби в поп, рок, класика, фънк и джаз”. Премиерата на “Джубокс или Кой поръчва музиката“ предстои в края на месец май.

Михаил Йосифов секстет са:

  • Михаил Йосифов – тромпет
  • Велислав Стоянов – тромбон
  • Димитър Льолев – саксофон
  • Васил Спасов – пиано
  • Борис Таслев – бас
  • Атанас Попов – барабани