„БНТ Представя“ филм за Стефан Цанев - #allistrend #allistrend

„БНТ Представя“ филм за Стефан Цанев

снимка: ПР

Документалната поредица на обществената телевизия представя биографичния филм „Живях аз сто живота“ за поета, писателя и драматург Стефан Цанев

Сряда вечер (2 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1, ще излъчи филм за Стефан Цанев – „Живях аз сто живота“.

Епизодът на документалната поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“, посветен на поета, писател и драматург, предоставя на зрителите незабравимите срещи на Стефан Цанев с Евтушенко, Иван Радоев  и Елисавета Багряна.

Не знам дали се научих да прощавам, но омразата не е спасение.“, споделя Стефан Цанев за най-трудните моменти в живота си пред сценариста на филма Поли Златарева. Тя влиза  в морския дом на писателя, където той е приютен зад бюрото си и се връща назад към детството си, към жените белязали живота му и към писането като основание за съществуване. Зрителите ще научат за революциите в поезията, за живота обречен на театъра, за приятелите,  предателите и за опитите да бъде забравено името Стефан Цанев. Режисьор на продукцията е Дамян Петров, а оператори са Хрисимир Данев и Анна Андреева.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ на 2 март (сряда) от 21:00 ч., по БНТ 1.