Пражка бира номер едно в света Staropramen тази година празнува 150-та годишнина от създаването си. На всички пазари годишнината беше отбелязана по различен начин, а кулминацията настъпи в сърцето на Прага в пивоварната в Smíchov, която символично събра повече от 1300 гости от цяла Европа. Това е и мястото, от където тръгва марката преди точно 150 години.

Празникът на една от най-обичаните чешки бири се състоя в пивоварна Staropramen и ознаменува знаковата годишнина в историята на марката. Уникалното събитие събра повече от 1300 гости от 31 различни държави, които отпразнуваха заедно историята на Staropramen. Преживяването беше още по-специално и с внимателно селектираните от пивоварите на Staropramen ястия, които перфектно подхождаха на балансирания вкус на марките от портфолиото на Staropramen. Легендарната група Nile Rodgers & Chic – на фона на родното място на Staropramen – направи вечерта наистина незабравима.

Няма по-знаково място за отбелязването на това събитие от пивоварна Staropramen. През 1869 г. група от чешки занаятчии, търговци и работници подписват меморандум за основаването на Чешка пивоварна и по този начин слагат началото на марка, която години по-късно се превръща в световно обичана.

През 2019 г. пивоварната с вековни стени свидетелства за успеха на марка Staropramen, поглеждайки към първите 150 години от историята ѝ и представяйки следващите 150, изпълнени с още по-незабравими бирени преживявания.

На българския пазар тази година марка Staropramen очарова своите почитатели с различни активности, събития и партньорства. По случай 150 годишнината на една от най-обичаните чешки бири в България Staropramen представи на пазара едно ново допълнение към своето портфолио, а именно Staropramen Unfiltered. Той представлява комбинация от автентични съставки, разкриващи богат и плътен пшеничен вкус с естествена мътност и красив тъмно златист цвят. Освен това марката е и първата на българския бирен пазар, която представи стъклена бутилка от 750 мл. за споделяне с приятели у дома или навън. През годините Staropramen се превърна в силен лидер в премиалния сегмент у нас и с тези новости затвърди за пореден път не само водещите си позиции, но и стремежа си към допълнителна премиумизация на цялото портфолио и отговор на потребителските търсения и световни тенденции за бъдещото развитие на опаковките. Staropramen ще продължи да изненадва всички любители на кехлибареното пиво, показвайки своите чешки корени и традиции и правейки живота не само неповторим, богат и отличителен, но и по твой вкус.

Публикацията Staropramen отпразнува 150-та си годишнина там, откъдето тръгва се появи първо на МИКА: Музика и лайфстайл.