KLM е първата авиокомпания с бизнес профил в WhatsApp - #allistrend #allistrend

KLM е първата авиокомпания с бизнес профил в WhatsApp

WhatsApp и KLM Royal Dutch Airlines започнаха уникален тест за нова услуга в WhatsApp. Авиокомпанията вече предлага на клиентите си потвърждение на резервацията, уведомление за регистрация, бордна карта, актуализиране на статуса на полета и задаване на въпроси на 10 различни езика в WhatsApp, чрез официалното приложение WhatsApp Business. KLM е една от първите компании и първата авиокомпания в света с официален профил в WhatsApp.
 
WhatsApp тества начини, чрез които фирмите да бъдат в пряка връзка с клиентите си, използващи приложението в ежедневието си. Тази пилотна програма е част от тези усилия. За тази цел WhatsApp създаде корпоративно решение, което дава възможност на фирми като KLM да се свързват с клиентите си по бърз и личен начин в приложението. Внедряването вече е започнало в ограничен брой държави и услугата ще стане по-широко достъпна през следващите дни и седмици.
 
“Много съм горд, че KLM е първата авиокомпания в света с официален профил в WhatsApp. Това уникално партньорство подчертава нашата позиция като авиационен пионер. Искаме да бъдем там, където са нашите клиенти около 1 милиард потребители и затова ние трябва да сме в WhatsApp. С профила си в WhatsApp, ние предлагаме на нашите клиенти по целия свят надежден начин да получават информация за полетите си и да задават въпроси 24 часа в денонощието. Това наистина е важна следваща стъпка в нашата стратегия за социалните медии. споделя Питер Елберс президент и главен изпълнителен директор на KLM.
 
Лесно намиране на полетна информация чрез официалния профил на KLM в WhatsApp 
Предоставяне на информация за полетите на клиентите чрез официалния профил в WhatsApp. Така информацията е на едно място и навсякъде лесна за достъп. Клиентите могат също директно да се свързват с обслужващите агенти на социалните медийни услуги на KLM чрез WhatsApp, 24/7. Услугата е достъпна за клиенти, които резервират билети или се регистрират чрез KLM.com и с опцията за получаване на информация чрез WhatsApp.
 
Защитени съобщения
Съобщенията са защитени, така че те могат да бъдат прочетени само от клиента и KLM. Информацията не е достъпна дори и за WhatsApp. Клиентите лесно могат да разпознават проверените фирми, използвайки официалното бизнес приложение на WhatsApp. Това означава, че клиентите ще виждат зелен знак за отметка до името на контакта на KLM в WhatsApp.
 
 
От 2009 г. KLM си спечели репутацията на инициатор и пионер в областта на обслужване на клиентите чрез социалните медии и осъществени кампании в социалната среда. През април 2017 г. KLM има над 25 милиона последователи в различни социални медийни платформи.Чрез тях получава над 100 000 мнения, 15 000 от които са въпроси или коментари, на които се отговаря лично от 250 обслужващи агенти, формиращи най-големия специализиран екип в социалните медии. KLM предлага на клиентите си денонощно обслужване в WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat и KakaoTalk (корейски) на девет различни езика: холандски, английски, немски, испански, португалски, френски, китайски, японски и корейски, и в работно време на италиански език. KLM е първата авиокомпания в света, която предлага на клиентите възможността да получават документи за полета и актуализации на състоянието чрез Messenger, Twitter и WeChat.