Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви пускането на Acronis Cyber Infrastructure 3.0 – важна актуализация на решението, което прави възможно управляването на множество компютри със стандартен хардуер от един лесен за използване потребителски интерфейс. С Acronis Cyber Infrastructure 3.0, потребителите могат да управляват комбинативно процесорната мощ, мрежовите интерфейси и дисковете за съхранение на данни на множество компютри със стандартни хардуерни компоненти.

С този ъпдейт на решението, Acronis подобряване и стабилността на инфраструктурното си решение и така дава възможност на своите партньори и клиенти да понижат оперативните си разходи чрез гъвкаво лицензиране и  добавянето на поддръжка за различни случаи като виртуален частен облак, хибриден облак, управляван частен облак и хибридно решение за съхранение.

С Acronis Cyber Infrastructure 3.0, клиентите могат да се възползват от запаметяване на състоянието на Linux и Windows виртуални машинни, гъвкави опции за управление на виртуални мрежи като виртуални рутери, превод на мрежови адрес на източник (SNAT), статични пътища и плаващи IP адреси. Доставчиците на услуги сега могат да управляват клиенти по периферията лесно благодарение на поддръжката на множество „наематели“, които могат да се самообслужват като управляват самостоятелно виртуалните си машини. Крайните потребители вече могат сами да контролират и проследяват до каква степен използват ресурсите, заделени за тях. Доставчиците на услуги могат и да брандират решенията си за самообслужване, както и да ги интегрират безпроблемно със своя софтуер за фактуриране и CRM — съвместимите с OpenStack API-та правят това възможно. Един от най-популярните компоненти — Acronis Backup Gateway има много подобрения, включително интуитивен интерфейс за възпроизвеждане на защитените данни в допълнителна локация и асинхронна репликация, която позволява на клиентите да защитят данните си оптимално във всяка дестинация – локално съхранение, частни или публични облаци.

“Тази актуализация е вълнуваща стъпка за Acronis към предоставяне на пълен набор от решения за киберзащита на нашите клиенти. Заедно с наскоро обявената Acronis Cyber Platform, Acronis Cyber Infrastructure е стабилна основа за услугите по киберзащита на Acronis,” каза Сергей Белоусов, Основател и Изпълнителен директор на Acronis. “Това е основополагащо за нашата визия за предоставяне на цялостна киберзащита. Acronis опростява процесите за защита на данни за клиентите, така че те да могат да се фокусират върху основния си бизнес.”

Acronis Cyber Infrastructure 3.0 подсилва способността на Acronis да предоставя цялостна киберзащита на клиенти и партньори, адресирайки всичките пет вектора на киберзащита – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS). Този комплексен подход помага на бизнесите да превъзмогнат широкото разнообразие от предизвикателства, пред които са изправени модерните ИТ отдели на различни типове организации. Чрез тази нова актуализация Acronis разширява лесната, ефективна и сигурна защита, която осигурява за всички данни, приложения и системи на клиентите си.

Какво е новото при Acronis Cyber Infrastructure 3.0

· Портал за самообслужване за ефикасно разпределяне на компютърни ресурси към крайни клиенти, с възможност за поддръжка на много потребители в множество „наематели“ и с изолация между независимите работни процеси на наемателите, работещи в споделената среда.

· Запаметяване на състоянието на Linux и Windows виртуални машинни.

· Функция за висока разполагаемост на виртуални машини с автоматично възстановяване на работни процеси в случай на проблем с даден хост.

· Acronis Backup Gateway гео репликация с асинхронна репликация и аварийно превключване между два клъстера с Acronis Cyber Infrastructure 3.0.

· Функцията за висока разполагаемост на административния панел на специализираното устройство за съхранение на данни с Acronis Cyber Infrastructure (Acronis Cyber Infrastructure Storage Appliance) и подобрения в софтуерния помощник за конфигурация на устройството.

· За пълен списък с промените, на английски език, можете да вижте https://dl.acronis.com/u/software-defined/relnotes.html.

За повече информация, изтегляне на безплатна trial версия или оферта, моля, посетете https://www.acronis.com/en-us/business/cyber-infrastructure/.

За Acronis

Acronis води света в областта на киберзащитата — решавайки предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) с иновативно създаване на резервни копиясигурноствъзстановяване след бедствие, и решения за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове , които работят в хибридна облачна среда: на място, в облака или на периферни устройства. Усъвършенствани от технологии с изкуствен интелект и идентифициране, базирано на блокчейн, Acronis защитава всякакви данни във всякаква среда, включително физически, виртуални, облачни, мобилни натоварвания и приложения. С 500 000 бизнес клиенти и голяма световна общност на доставчици на услуги, на Acronis се доверяват 79 от топ 100 най-ценените марки и общо над 5 милиона клиенти. С двойно централно управление в Швейцария и Сингапур, Acronis е глобална организация с офиси по цял свят и клиенти и партньори в над 190 страни. Научете повече на acronis.com.

Публикацията Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0 се появи първо на МИКА: Музика и лайфстайл.