Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийска опера и балет за концерта си - #allistrend #allistrend

Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийска опера и балет за концерта си

снимка: ПР

Оркестърът на Софийска опера и балет беше избран от великия испански тенор Хосе Карерас да изпълнява музиката от репертоара за последния му концерт в България на 11 май 2019 г в Арена Армеец. Организатор на събитието е Продуцентска компания АРТ БГ.

Маестрото се спря на оркестъра на столичната Опера сред няколко предложения от страна на организаторите заради огромния му опит с оперна музика не само  в България, но и с гастролите си по целия свят. 67-членната формация познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта на следващата година. Музикантите ще разучават обаче и допълнителен материал, чийто партитури екипът на Карерас ще изпрати съвсем скоро.

В грандиозния спектакъл, в който ще се включат над 120 човека екип, ще бъде последно Adios! на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде изключително специален за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, Карерас, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефисния концерт на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта на 11 май в Арена Армеец, за който по всичко личи, че ще се помни дълго от няколко поколения.

Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния, могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 лв до 110 лв и ВИП места 180 лв.