Фантастични герои и невъобразими предмети се заселиха в квАРТал и заживяха там заедно! - #allistrend #allistrend

Фантастични герои и невъобразими предмети се заселиха в квАРТал и заживяха там заедно!

Копирайт/ фотокредит рекламни визии: НИТРАМ

КвАРТал е мястото, на което старото остава, а новото идва, без да застава на неговото място.
Мястото, в което разликите се привличат, за да образуват обща, автентична атмосфера.
За втора поредна година, квАРТал оживява с фестивал в центъра на Стара София, някогашния Еврейски квартал. През 2017 той ще бъде още по-цветен и интересен, защото ще разкрие на всички гости и жители на столицата своите потайности.

квАРТал изобилства от чудатости:  каравана, голдън ретрийвъри, бургери, тетрис, галерии, килими, рап, танцуване, каски, икони, сафрид, Путин, баня, кино, кукли, метъли, калашници, чай, дворчета, сянка, лимонада, антики, контрабас, карамел, картини, графити, каубои, ракия, обущар, пожарна, петел и художници битуват прекрасно заедно тук. Тези наглед случайни думички са всъщност напълно реални елементи в и от квАРТал-а, които доказват тазгодишното мото на събитието Различното живее прекрасно заедно!

Ела на квАРТал Фестивал от 15 до 17 септември. Разходи се накъдето те заведат краката в карето между „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Левски“ и „Сливница“ и открий нестандартното и уникалното, всичко, което превръща квартала в квАРТал.“

Това е концепцията на страхотна рекламна кампания, създадена от комуникационна агенция Нитрам, с която тази година се сдоби кваАРТал Фестивал.

По същината си тя се състои от специални ключови думи, вдъхновени от реални места в квАРТал-а, съчетани в оригинални комбинации. Кампанията е съпътствана и от уникални визии, които нагледно изобразяват тези комбинации. Всяка една от визиите е решена в стила на известен художник, за да се подчертае артистичния дух на квартала и това, което го превръща в квАРТал. Единственото, което ти остава, е да дойдеш и да ги видиш с очите си в рамките на трите фестивални дена – 15, 16 и 17 септември, когато ще се случи квАРТал Фестивал 2017.

Какво още ви очаква?

Множество работилници, архитектурни, исторически и опознавателни обиколки с гид, гурме тур с много награди, интересни изложби, поп-ъп галерии, изпълнени със съвременно изкуство, театрални пърформънси, стрийт арт, графити и хип-хоп танци,  социални кулинарни активности, музика на живо и диджей партита, богата и разнообразна детска програма и дискусионен форум са само част от акцентите, които ще забавляват гостите и жителите на София в дните 15, 16 и 17 септември, официалния празник на българската столица.  Тазгодишната програма, подробности за която ще разберете съвсем скоро, включва и още повече локации и нови приятели, които са подготвили специални изненади! Едно е сигурно – квАРТал Фестивал 2017 няма да остави посетителите си разочаровани!

И още…

„Хвани се за зеленото“!

Тази година организаторите от „квАРТал колектив“ застават зад една важна обществено-социална кауза, която цели да насочи общественото внимание към множеството зелени площи в квАРТал-а, голяма част от които са или неглижирани от собствениците си или превърнати в паркинги.  Колективът започва активна агитация, насочена към собственици и граждани за почистване и запазване на градинките, за подхождането към тях с грижа и внимание, защото те са истинското съкровище на всеки град и квартал.

квАРТал Фестивал 2017 се осъществява с любезната подкрепа на хипермаркети Кауфланд.

И през 2017 година главната цел на квАРТал Фестивал остава същата, а именно – представяне на огромния потенциал и богатото културно наследство на Стария еврейски квартал – един от най-колоритните и интересни райони от близкото минало на София, който днес се събужда за нов живот и отваря вратите си за всички, които имат желание да се докоснат до него.

Организатори на квАРТал Фестивал са творчески колектив „квАРТал“, опериращи на територията и/ли с лично отношение към региона и на всичко случващо се в него. Обособяването на квАРТал като официалния творчески квартал на София е тяхната голяма мисия.

квАРТал колективКои сме ние?

Дом на киното; Арт Фондация ДОМА;  SOHO – SOFIA HOLISTIC COWORKING COMPANY; French 75; Sito Studio; Т Е З Г Я Х; L’Etranger, Арх. Христина Каменова, Дружество Архитектурно наследство; GoMarvel – Creative Solutions.

Партньори:

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД, NITRAM Advertising Agency; Технократи; Athlon, Бял Щърк; Старобърно – България, Организация на евреите в България “Шалом“; Полски институт в София; Гьоте-институт България, AGBU – Общоарменски Благотворителен Съюз “Парекордзаган”, Move.bg, Бившата шоколадена фабрика, ул. Вашингтон  и др.

квАРТал Фестивал 2017 се осъществява с медийната подкрепа на: 24 часа; Дарик Радио, Идеален Дом, Actualno.com; SofiaLive.bg; GoGuide, ВИЖ!, Webcafe.bg; ViewSofia.com; Maikomila.bg; Momichetataotgrada.bg, Vibes.bg, Stand.bg, Peika.bg, Mika Magazine и др.