Регистрацията за конкурса „Моден капан“ продължава до 30 март - #allistrend #allistrend

Регистрацията за конкурса „Моден капан“ продължава до 30 март

За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери „Моден Капан“ обръща поглед към младите таланти на България. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. Основен партньор на събитието през 2017-а година е компанията Lenovo България, която ще определи свой фаворит сред дизайнерите по време на ревю-спектакъла „Моден капан“, който ще се проведе на 20-и май в Пловдив.

Най-добрите участници в конкурса „Моден капан“ ще имат възможността да представят своите модели пред многобройната публика, а един от тях да продължи своя творчески път с най-тънкия 2-в-1 таблет в света Lenovo Yoga Book. Устройство, което предоставя невероятни възможности и премахва границите пред таланта и въображението.

Първият етап на събитието е до 30 март 2017 година, а необходимите документи и изисквания са публикувани в страницата на модното събитие – „Моден капан“. На 1 април ще бъдат обявени кандидатите достигнали до втори етап на събитието. На 15 април ще бъдат обявени 20 избрани дизайнери, които ще имат възможността да презентират своята колекция на грандиозен ревю-спектакъл, който ще се проведе на 20 май 2017 г. в творческия квартал на Пловдив и да спечелят ултра тънкият и компактен Yoga Book от Lenovo България.

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и талантливи български дизайнери, които заслужават презентация от най-висок клас. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци. Артистични решения от „Алениа“ ще допълват атмосферата в Капана, а в модния дух на цялото събитие ще бъде изградена необикновена инсталация – сгради на над 100 години отново ще „оживеят“, облечени в модерните идеи на Анелия Янкова и 2 000 метра плат.

Организаторите на конкурса „Моден капан“ напомнят, че събитието се провежда в три етапа и не е обвързано с такса за участие.

Бъдете част от второто издание на „Моден капан“ и заявете участие на: [email protected]

Повече информация:

https://www.facebook.com/events/206944149767857/

https://www.facebook.com/ModenKapan/

https://www.facebook.com/aleniamoda/

Организаторът на конкурса „Моден капан“ Анелия Янкова е основател на модния бран „Алениа“, създаден през 2014 г. Две години по-късно се появява арт-бутик  Дрешника, чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява.  В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи, които имат талант и творят, но все още не са имали възможност да се изявят някъде, още по-малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.

    „Алениа“ има собствен почерк, който може да се види в различни колекции създадени от бранда. Този стил може да види и на места като клуб Библиотеката, Пловдив, където на 25-и март алениа ще представи своята пролетна колекция и най-новата си арт инсталация – намигване към предстоящия „Моден капан“през месец май.