Революционната ENLITEN Technology в новия Volkswagen Golf 8 - #allistrend #allistrend

Революционната ENLITEN Technology в новия Volkswagen Golf 8

снимка: ПР

Bridgestone, лидер в модерните решения и устойчивата мобилност, обяви днес, че нейната иновативна ENLITEN Technology за леки гуми може да се приложи на гумите Turanza Eco, специално проектирани за новия Golf 8 на Volkswagen – осмото поколение на емблематичния хечбек – този път с множество вградени технологии от последно поколение. Те включват полуавтономен режим, който позволява на автомобила да шофира самостоятелно и нова технология на окачване, подобряваща управлението и динамиката при шофиране. Специално проектираните гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology са създадени, за да подчертаят подобрената динамика на шофиране на Golf 8.

Осигуряващи супер ниско съпротивление при търкаляне1 за отлична горивна ефективност, изискващи по-малко суровини да бъдат произведени и проектирани, за да увеличат максимално ефективността на мокро и износване, гумите с ENLITEN Technology на Bridgestone предлагат значителни ползи за околната среда, като същевременно подобряват управлението на автомобила и динамиката на шофиране чрез намалена въртяща се маса, за да помогнат да се увеличи удоволствието от шофирането.

След обявената наскоро информация, че Bridgestone за първи път представя на пътя своята новаторска ENLITEN Technology в изцяло електрическия ID.3 на Volkswagen, това е още един важен момент в дългосрочното партньорство между Bridgestone и Volkswagen.

Проектирана да подобри управлението на автомобила и динамиката на движение

При разработването на новия си Golf 8 – Volkswagen имаше нужда от гума, която да предлага изключително ниско съпротивление при движение без това да е за сметка на други области на производителността. Bridgestone, дългогодишният партньор на Volkswagen, отвърна на поръчката със специално разработените гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology, които постигат най-високия сертификат на ЕС – клас А за съпротивление при движение, както и редица други предимства.

Една от отличителните характеристики на тази специално разработена гума е подобреното управление на автомобила. Това се случва благодарение на синергията между уникалните материали, използвани за създаването на ENLITEN Technology, и новия процес на смесване, който подобрява представянето на технологията при износване на смесите – без да се губи сцеплението. В съчетание с профила на каракса с цялостен 3D дизайн на модела, който увеличава максимално представянето върху мокри настилки и износването, се гарантира, че гумите Turanza Eco с ENLITEN Technology осигуряват сцепление с мокри настилки, което постига сертификат на ЕС клас B, без да се допуска компромис с износването. Тези решения при дизайна и разработката се събират в едно, подобрявайки управлението на Volkswagen Golf 8 и съответно удоволствието от управлението на автомобила.

Наред с подобрената динамика на шофиране, поради по-ниските въртящи се маси, новата иновативна технология за леки гуми на Bridgestone поставя нов стандарт в намалената употреба на материали и устойчивостта на движение, за да осигури значителни ползи за околната среда. Гумите с ENLITEN Technology демонстрират съпротивление при движение, което е до 30 процента по-ниско от конвенционална премиум лятна гума на Bridgestone. Това допринася за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. Гумите с ENLITEN Technology позволяват и допълнителна горивна ефективност, посредством намаленото си тегло с до 20 процента от еквивалентните конвенционални премиум летни гуми на Bridgestone. Това се равнява на до 2 кг по-малко суровини, необходими за производството на всяка гума, което е още една полза за околната среда от гледна точка както на ефективността на ресурсите, така и при приключване на жизнения цикъл на гумата.

Проучване на ползите от ENLITEN Technology с Volkswagen

Разработена в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone EMIA в Рим, Италия и произведена в Испания, новата 205/55R16 91H Turanza Eco гума с ENLITEN Technology ще бъде налична на европейския пазар от август 2020 г.

Вицепрезидентът по направление „Потребителски замени и оригинално оборудване“ на Bridgestone EMIA – Стивън Де Блок, сподели за събитието:

„До този момент говорихме за ENLITEN Technology като пробив при устойчивите гуми, с право, но подобренията, които тя може да направи възможни в областта на изживяването при шофиране, са също значими. Благодарение на ниското съпротивление при движение на тази гума, както и намаленото ѝ тегло, влиянието на Turanza Eco с ENLITEN Technology върху динамиката на шофиране – в частност върху двигателите с по-ниска мощност – става изключително видимо. Фантастично е, че успяваме да реализираме различните ползи на ENLITEN Technology – устойчивост на околната среда и удоволствие от управление на автомобила – в сътрудничество с дългосрочния ни партньор Volkswagen“, като в същото време продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент да предоставяме социална и клиентска добавена стойност като компания за устойчиви решения.