Осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал предстои - #allistrend #allistrend

Осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал предстои

Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал  ще се проведе от 26 октомври до 5 ноември 2017г.

В 11-те фестивални, есенни дни, най-вълнуващият форум за независимо кино на Балканите, ще покаже изключителна селекция от талантливи и дръзки филми създадени от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на независимите фестивали по света.

Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а българско жури отново ще определи най-добрите късометражни филми и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект за игрален филм в развитие ще получи щедрата награда (50 000 евро в услуги  и 5000 евро в брой, които да бъдат похарчени в България, при започване на снимки), осигурена от Ню Бояна за фестивала и реалния шанс да се превърне в пълнометражен филм. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс – „Прасе“ на режисьора Драго Шолев вече е готов снимачно и е в очакване на срещите си с българските зрители.

София – като творчески град на киното и Европейска столица на спорта 2018  ще посрещне и специалната секция на фестивала – София спорт филм фестивал за втора поредна година. Зрителите ще имат възможност да видят хитови  спортни заглавия от световното кино, игрални и документални, късометражни и VR, ще имат възможност да участват в специалните ни уъркшопи.

По-артистичен и по-независим от всякога, Со Индипендънт ви очаква в края на месец октомври! Фестивалът ще се проведе в софийските кина: Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Cинема.

Партньори на София Индипендънт Филм Фестивал са Столична община, като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г., Independent Filmmakers Project , САЩ – ексклузивен партньор на фестивала,  както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.

Фестивалът е продукция на United Production.