На 23 август градината на SOHO с таван от звезди отново ще се изпълни с усещане за уют и споделеност, благодарение на една от тях - Мира Кацарова - #allistrend #allistrend

На 23 август градината на SOHO с таван от звезди отново ще се изпълни с усещане за уют и споделеност, благодарение на една от тях – Мира Кацарова

Събитие: SoCONCERT: Electronic summer with Miroslava Katsarova

Дата: 23.08.2019

Час: 19:30 – 22:00

Място: SOHO, ул. Искър #4, София 1000

Вход: 10 лв.

Линк към събитието във Facebook: https://bit.ly/2ZnAzMg

Сред прохладата на двадесет и третата августовска вечер голямата джаз дама Мира Кацарова и триото на Мирослав Турийски ще потопят слушателите в Electronic Dreams, като фокусират вниманието им чрез хибридната изказност и взаимодействие между акустични инструменти и електронни изразни средства – любима своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза.

Мира създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли. А тази специална вечер ще омагьоса присъстващите с авторски композиции на Миро по нейни текстове, съчетани с песни на Бийтълс, Ленард Коен и Луис Бонфа и акцент пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.

Темите са претворени в добре познатата стилистика на съвместната работа между двамата, като за смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама талантливи музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг). А ефектът от музиката им ще се подчертае от визуалната среда – произведение на изкуството сама по себе си – като един образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за повода от фотографа Павел Червенков.

Иформация за SOHO:

Коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава креативността и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, подпомагат се социално значими каузи и се изпълняват майсторски добри концерти като този.