Михаил Вешим отбелязва Деня на шегата с усмивка и разговор на тема възпитание на чувството за хумор - #allistrend #allistrend

Михаил Вешим отбелязва Деня на шегата с усмивка и разговор на тема възпитание на чувството за хумор

снимка: ПР

Броени часове преди Деня на шегата – на 29 март от 18:30 часа в книжарницаСиела-Ректората“ в подлеза на Софийския университет, известният писател и сатирик Михаил Вешим кани всеки, който смята, че има чувство за хумор, на първоаприлска среща-разговор на тема „Химия на шегата“.

По повод неофициалния празник Ден на шегата, който редица страни по света отбелязват на 1 април всяка година, видният български сатирик Михаил Вешим ще ни разкаже що е то „Химията на шегата“. Сред въпросите, които писателят ще дискутира с широка усмивка на 29 март (сряда) от 18:30 часа в книжарницаСиела-Ректората“, са възпитанието на чувството за хумор, защо понякога докато се шегуваме добрият вкус и усещането за мярка ни бягат, как се променя чувството за хумор и др.

В предговора на една от последните си книги – „Обърни се със смях назад“, Михаил Вешим признава:

Като бебе не бях от сърдитите млади хора, по-късно, като юноша бледен – също. В живота бях от ухилените млади хора, понякога и без причина. Учителката в прогимназията ме гонеше вън от класната стая с думите: „Какво се хилиш! Хайде, иди в коридора да се насмееш и после се върни!“. Стоя известно време в коридора, връщам се, уж сериозен, и веднага пак почвам да се кикотя. В младостта ми времената се случиха изключително сериозни – времена на пионери („Рапорт даден, рапорт приет!“) и комсомолци, на речи и конгреси, но аз никога не съм ги взимал насериозно. Както времената, така и самия себе си.“

Вешим, който е доказал многократно  умението си да пише с лекота едновременно забавно и увлекателно, не пропусна да ни гo напомни и в новата си книга „Когато бях армейски генерал“, която излезе преди месец. Главният редактор на емблематичния в-к „Стършел“ е автор също на книгите „Нашингтон“, „Повелителят на осите“, „Руският съсед“, „Когато бях морски капитан“, „Заведи ме вкъщи“, „Текила на разсъмване“ и др. Романът му „Английският съсед“ е преведен и на английски език.

Ако и вие сте смешно скроени като Михаил Вешим, имате – или пък нямате – възпитание на чувството за хумор, заповядайте за нова порция смях от изтъкнатия сатирик следващата сряда от 18:30 часа в книжарница „Сиела“ в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски“!