Излезе официалния саундтрак към филма “Красавицата и Звярът” - #allistrend #allistrend

Излезе официалния саундтрак към филма “Красавицата и Звярът”

Класическата приказка “Красавицата и Звярът” ще бъде разказана в нов пълнометражен филм на Дисни, който тръгва в кината на 17-ти март, 2017 г. Днес е премиерата на официалния саундтрак към филма, който излиза във формат двойно CD и включва 16 песни. Изданието е налично за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg тук: http://bit.do/c8q5J.

Мултиплатинената поп принцеса Ariana Grande и носителят на 10 награди ГРАМИ – John Legend, са звездите, избрани да изпълнят официалната песен от саундтрака – “Beauty And The Beast”. Оригиналната версия на популярната балада е в изпълнение на Celine Dion и Peabo Bryson, по музика на Alan Menken и текст на Howard Ashman.

Продуцент на новата версия на песента е Ron Fair, носител на шест награди ГРАМИ и с 18 номинации. Ron се присъединява към проекта по покана на президента на Disney’s Music & SoundtracksMitchell Leib, с който е работил успешно и за саундтрака към филма “Pretty Woman”. Leib споделя, че няма по-добър вокален продуцент от Ron и работата с него е удоволствие, защото разбира много добре динамиката на филмовата индустрия. Идеята за колаборацията между Ariana Grande и John Legend също е на Leib, мотивиран от забележителния талант на двамата изпълнители.

Красивото музикално видео е режисирано от Dave Meyers, работил с популярни имена като P!nk, Janet Jackson, Ice Cube и Britney Spears. Резултат от работата му са десетки номинации и много награди, сред които ГРАМИ за най-добро музикално видео и 11 награди на MTV. Броени дни след премиерата си, видеото е гледано близо 16 млн. пъти в официалния канал на Дисни във Vevo.

В главните роли на пълнометражната продукция ще видим Ема Уотсън (поредицата за „Хари Потър) като Бел; Дан Стивънс в ролята на Звяра; Люк Евънс („Хобит: Битката на петте армии“) като Гастон – красивият, но плиткоумен селянин, влюбен в Бел; Кевин Клайн в ролята на Морис – бащата на Бел; Джош Гад като Лафу – дългогодишния приятел на Гастон.

Ще чуем и гласовете на редица емблематични актьори: Юън Макгрегър като свещника Люмиер, Стенли Тучи като клавесина Канденза, Иън Маккелън като часовника Когсуърт, Ема Томпсън като чайника г-жа Потс.