Доц. д-р Наталия Футекова е част от настоятелството на ВУТП - #allistrend #allistrend

Доц. д-р Наталия Футекова е част от настоятелството на ВУТП

снимка: ПР

Доц. д-р Наталия Футекова е част от настоятелството на Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) в София, където заедно с други експерти от сферата на бизнеса и образованието ще подпомага развитието на университета и утвърждаването му сред водещите образователни институции в страната.

 „Благодарна съм за поканата да бъда част от настоятелството на Висше училище по телекомуникации и пощи от страна на Министъра на образованието, г-н Красимир Вълчев. Впечатлена съм от ректора на ВУТП – проф.д-р Миглена Темелкова, както и целия екип, които работят много в посоката да развият университета и да осигуряват все по-качествено образование и възможности за реализация на студентите“, споделя доц. д-р Наталия Футекова.

Наталия Футекова съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи. Тя е член на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), управляващ партньор на ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер, както и основател на ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии.

„Като представител на бизнеса и образованието вярвам, че университетите трябва да покажат реалните примери, да се доближат максимално много до практиката в бизнес средата и по този начин да помогнат на студентите да се ориентират и подготвят за своето бъдещо развитие. Радвам се, че Висше училище по телекомуникации и пощи работи именно в тази насока“, споделя още доц. д-р Наталия Футекова.

Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) работи активно, за да се утвърди като разпознаваемо специализирано висше училище, като развива учебните си програми и си партнира с доказани специалисти от академичните и бизнес среди. Днес във ВУТП се обучават над 1400 студенти в специалности като телекомуникационни технологии, безжични комуникации, компютърно администриране на софтуерни приложения, софтуерно проектиране, мобилни комуникации, смарт лидерство и други.