Виолетов Генерал с първи концерт от 23 години насам - #allistrend #allistrend

Виолетов Генерал с първи концерт от 23 години насам

Култовата банда от 80-те Виолетов Генерал излиза с първи от 23 години насам концерт. Концертът е част от паралелните събития към самостоятелната изложба на художничката Боряна Венциславова „Ние сме част от колекция“, разположена в новата галерия +359 /Водна кула в кв. Лозенец/. Организатор на събитията е Арт фондация ДОМА.

На 30.09 от 19:30 в двора на Кулата ще излязат за първи път заедно Емил Вълев – вокал и Евгени Генчев-Джули с подбрани култови песни от изминалите години и някои нови.

Непосредствено преди концерта от 18:30 до 19:30 ч. изложбата „Ние сме част от колекция“, може да бъде посетена свободно в компанията и с разяснения от страна на куратора Вера Млечевска и автора Боряна Венциславова.

Концертът ще продължи в музикалната компания на Джули от „Виолетов генерал“ в Gaba Bar на ул. 6-и септември.

Изложбата може да бъде видяна до 22-ри октомври.

Група „Виолетов генерал“ е създадена през 1989 година, в нея членуват Емил Вълев (вокал) и Евгени Генчев-Джули. Подобно на „Нова генерация“ групата звучи в дарк ню уейв стил с меланхолично звучене. Същевременно се различават от тях със сълно присъствие на пост пънк и индъстриал елементи. „Виолетов генерал“ са активни в периода 1989-1994. Само за 5 години имат над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия, Австрия и други страни. Издават 3 албума и една сборна компилация.