Броени дни до глобалното бягане Wings for Life World Run - #allistrend #allistrend

Броени дни до глобалното бягане Wings for Life World Run

Тази година всичко е малко по-различно. На 3-ти май никой от хората в 34-те страни, които подкрепят каузата за намиране на лек за хора с гръбначни заболявания, няма да стартира редом до други участници. Няма да има масови бягания и хиляди ентусиасти на едно място.

Добрата новина е, че въпреки сегашните рестрикции, всеки може да се включи в събитието индивидуално – където и да е, чрез опцията за създаване на индивидуални бягания на приложението Wings for Life World Run App. Така участниците ще бягат заедно, но дистанцирани един от друг и на различни локации, там където законът разрешава.

Официалният старт ще бъде даден в 14:00ч. местно време и чрез изтегляне на приложението ще може да се бяга практически навсякъде. Приложението е достъпно за Android, и за iOS. С регистрацията си, те даряват минимална такса от 8 евро, но могат да подкрепят кампанията и с по-висока сума. Всеки, който желае да допринесе за каузата, но няма възможност да бяга, може да подкрепи кампанията на свой приятел с парична сума или да направи дарение на сайта на Wings for Life.

Бегачите ще бъдат съпътствани от жива връзка с коментатори на бягането, преди виртуалните коли да стартират ‘преследването’ на състезателите. Те ще започнат да гонят участниците 30 минути след като са стартирали и постепенно ще увеличават скоростта си, докато не ги настигнат . Първоначално ще се движат с 15 км/ч, като на всеки кръгъл час от бягането ще добавят по 1 км.

Заедно можем да постигнем нещо велико и да подкрепим кауза, която помага ежегодно на хиляди хора по света. Бягането е благотворително, като събраните средства се използват за изследвания в сферата на гръбначните увреждания. През последните месеци беше регистриран значителен напредък в търсенето на лечение за тях, благодарение на средствата, дарени в предходните години. Трима души направиха първите си стъпки, години след като различни инциденти са ги оставили неподвижни, като фондация Wings for Life продължава да подкрепя тези проекти и през 2020 г.

Апелираме всички, които желаят да се включат в бягането, да спазват дистанция един от друг и да не навлизат в забранени, заради пандемиято, местности.