Блок Кино и ИКЕА представят кино под звездите - #allistrend #allistrend

Блок Кино и ИКЕА представят кино под звездите

снимка: ПР

За трета поредна година ИКЕА застава зад инициативата Блок Кино, която събира хората от кварталите на София, за да гледат заедно български филми на открито. Съседи и гости на квартала се настаняват на удобни мебели от ИКЕА и се наслаждават на специално селектирани филми в междублоковите пространства. Тази година прожекциите от Блок кино ще сa от 24 юли до 19 август, a входът за тях, както винаги, е свободен.

Кварталите, които ще посрещнат ново игрално и документално българско кино тази година са Княжево, Света Троица,  Младост, Хиподрума, Изток, Надежда, Гео Милев, Сухата Река, Зона Б-5 и Дружба. В програмата на Блок кино 2017 са включени 20 късометражни и пълнометражни игрални филма, които ще забавляват жителите на столичните квартали, a документалните прожекции са 5.

За първи път тази година по инициатива на ИКЕА Блок Кино излиза и извън София и ще гостува в Перник на 19 август. Прожекцията е за всички гости на града, а и за столичаните, които могат лесно да хванат влака за Перник и да станат част от едно кино приключение с документалния филм „Пощальонът“.

Фокус в тазгодишната програма на междублоковия кино фестивал за ИКЕА са документалните филми Блок Документално кино. Разказвайки истински истории на истински хора, документалното кино има силата да въвлича зрителя в случки от реалния живот, а съпреживяването на емоциите на героите сближава хората от публиката. Tъй като мисията на ИКЕА е да прави местата за живот на многото хора по-добри, брандът застава зад документалната програма, която цели да доближи истинските истории до хората в истинските им места за живот.  

„Ние смятаме, че документалните филми разказват истинските истории на истински хора и различните щастливи или тъжни, положителни или отрицателни моменти, през които са минали. Затова в пет вечери ще отдадем почит на документалното кино, като покажем пет български истории на хора, сблъскали се с различните аспекти на живота.“

По време на всяка от документалните прожекции, ИКЕА организира и специален приключенски кът с продукти от лятната си колекция. Зрителите могат да се снимат и споделят снимката си в Instagram с #мястозаистории и #истинскихора, за да участват в томбола за награди, с които могат да продължат летните си приключения.

снимка: ПР

Ето и програмата от документални филми:

27 юли – “Пустиняци”- реж.Цветан Драгнев, 66, 2017/ квартал Младост (паркът до „Община Младост“)

1 август – “От Кремона до Кремона”- реж. Мария Аверина, 75, 2017 / квартал „Хиподрума“ (51 СОУ)

3 август  – “Дългият път към дома” – реж. Боряна Пунчева, 70, 2013/ квартал „Изток“ (паркът до КАТ)

9 август – “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016 / квартал „Гео Милев“ (парк „Гео Милев“)

август – “Реки без мостове”- реж. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, 75, 2013/ / квартал „Зона Б5“ (парк „Възраждане“)

19 август – “Пощальонът”- реж. Тонислав Христов, 82, 2016  / Перник

Всички прожекции започват от 20:45. Вход свободен.

Следете лятното кино приключение на ИКЕА на:

Facebook страницата на IKEA

Facebook страницата на БЛОК КИНО

уебсайта на БЛОК КИНО

и в Instagram с #мястозаистории и #истинскихора