ИКЕА представя лимитираната серия JASSA - #allistrend #allistrend

ИКЕА представя лимитираната серия JASSA

Колекцията JASSA е колаборация между петима творци, които споделят и развиват идеи около обща тема. Екипът включва холандския дизайнер Пийт Хайн Ейк и дизайнерите на ИКЕА Нике Карлсон, Иина Вуоривирта, Паулин Мачадо, координирани и вдъхновявани от Карин Густавсон.

Всеки дизайнер оставя собствения си отпечатък върху колекцията. Комбинацията между тях създава усещането за свобода и забавление.

„Искам да създам по-спокоен, функционален и красив свят.“, казва творческият лидер на проекта Карин. „В основата на JASSA е работата с добре познати неща -ръчно тъкани платове, естествени материали, батик, които сме трансформирали в нещо ново и вълнуващо.“

Събери на едно място екип от международни дизайнери с различен опит и специалност, дай им обща тема и какво се случва? JASSA!

“Когато започнахме да създаваме прототипите на мебелите в колекцията и да тестваме тяхната конструкция и външен вид, всеки се включваше в дискусията.“, разказва холандският дизайнер Пийт Хайн Ейк.„Дизайн процесът бе много забавен. Работихме заедно във фабриката, учейки се как да използваме непознати за нас сурови материали. Създадохме пространство за експерименти.“
Закачливият процес по създаване на колекцията си личи и в крайния резултат –весела колекция с цветни платове, мебели от ратанс приятни извивки и готини аксесоари. Стилът на JASSA е перфектен микс от ръчно изработени мебели от естествени материали и искрящи щампи, които насищат цялата колекция с усещане за лято и топлина.
Пийт Хайн Ейк, дизайнер

Дори и да не желаете цялостен бохемски стил, JASSA може да ви предложи много възможности. Комбинирайте ръчно изработените мебели с по-студени и изчистени тъкани. Придайте закачливо настроение в хола, само като разпръснете няколко цветни възглавници JASSA.


Искате да сте по-креативни?Използвайте платовете в колекцията, които ви позволяват да създадете различни цветни комбинации.

В духа на JASSA е да кажем „Всичко е позволено!“